Roger Waters – The Wall Live In Berlin 90

17 Eylül 1990’da piyasaya sürüldü.

Parçalar: In The Flesh?;
The Thin Ice;
Anot her Brick In The Wall (Part I);
The Happiest Days Of Our Lives;

Another Brick In The Wall (Part 2);
Mother;
Goodbye Blue Sky;
Empty Spaces;
Young Lust;
One Of My Turns;
Don’t Leave Me Now;
Another Brick In The Wall (Part 3);
Goodbye Cruel World;
Hey You;
Is There Anybody Out There;
Nobody Home;
Vera;
Bring The Boys Back Home;
Comfortably Numb;
In The Flesh;
Run Uke Hell;
Waiting For The Worms;
Stop;
The Trial;
The Tide Is Tur ning

21 Temmuz 1990’da Waters eğer gerçek Berlin Duvarı yıkılırsa “The Wall”u Berlin’de çalacağına dair verdiği sözü tuttu. Bu da üzerinde çalıştlğı “Ça Ira” adlı yeni operanın çalışmalarına ara vereceği anlamına geliyordu. Bu opera Bastille’in ele geçirilişinin 200. yılı kutlamaları için hazırlanıyordu. Operanın libretto’sunu yazan Fransız yazarı Etienne RodagiI’in çağrısı üzerine Waters, orkestra ve şarkıcılar için müziği besteledi.

“Wall” konseri o zamana kadar ıssız bir yer olan ama daha önceden eski şehrin kalbi olan Potsdamer Platz’da yapıldı. Albüm The Memorial Fund for Disas ter Reliefe yardım toplamak için yapıldı. Bu, Ikinci Dünya Savaşı gazisi Leonard Cheshire tarafından kurulmuş bir yardım derneğiydi. Waters’a etkileyici bir ünlüler listesi eşlik etti: Bryan Adams; The Band (Levon Helm, Rick Danko ve Garth Hudson); Paul Carrack; Tim Curry; Thomas Dolby; Marianne Faithfull; Albert Finney; James Galway; Jerry Hall; The Hooters; Cyndi Lauper; Ute Lemper; Joni Mitchell; Paddy Moloney; Van Morrison; Sinead O’Connor; The Scorpions ve Sovyet Ordusu Askeri Orkestrası, Doğu Berlin Radyo Orkestrası ve Korosu, her ikisi de Michael Kamen tarafından yönetiidi.

Albümden iki 45’lik ortaya çıktı. “Another Brick In The Wall (Part 2)” (Mercury MER 332) ve az bulunan “The Tide Is Turning” (MER 336). Her ikisi de gözden geçirilmiş yorumlardı ve albümdeki yorumları 12″liğe ve CD formatlarına eklenmişti. “Another Brick…”la birlikte 7″likte “Run Like Hell”in canlı çalınmış bir yorumu da vardı. Öteki formatlarda “Run Like Hell”in stüdyoda üzerinde yeniden çalışılmış, alışılmadık “Potsdamer Miksi” yer alıyordu.
Konserin video filmi “The Wall” filmiyle birlikte “2 si i arada” videolarda piyasada bulunabilir (Polygram Video 087 730 3).

Okan hakkında

PinkFloydTurk.Net admini, Floyd fanı, müziksever, eski ses mühendisi, amatör astrofotoğrafçı.

20 Ekim 2007 tarihinde Roger Waters, Roger Waters Albümleri içinde yayınlandı ve , , , , , , , , , , , , , , , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin. Yorum yapın.

Yorum bırakın