Bize Yazın

  1. merhaba ben furkan. syd barrett hayranıyım. pink floyd’un kayıp parçası olan square room’u internette gördüm. bu bir söylenti mi yoksa gerçekten böyle bir parça mevcut mu?

    Beğen

    • Selam Furkan, böyle bir parça yok. Facebook grubunda da bu konuyu konuşmuştuk. Parça Them grubuna ait, herhangi bir Floyd bağlantısı yok.

      Beğen

  2. gökmen batgün

    Roger waters geçen ay arjantinde river plate stadyumunda üstüste 9 konser vererek rekor kırdı.
    bununla ilgili bilgi verirmisiniz.

    Beğen

    • Ne gibi bir bilgi istediniz? Daha önce orada en çok konser verme rekoru bildigim kadarıyla Rolling Stones a aitti.

      Beğen

      • gökmen batgün

        pink floyd sitesi, roger waters rekor kırıyor, rolling stone un üst üste 6 konserlik rekorunu tek başına 9 a çıkarıyor, 73.000 kapasiteli stadyumda üstelik, daha ne olsun, bu baş sayfaya kapak olur ancak.

        Beğen

      • Sizi yazar yapayım siz koyun… her haberi koyacak kadar ilgilenemiyorum…

        Beğen

      • gökmen batgün

        olsun bize bu da yeter, pink floyd sitesi için teşekkürler,

        Beğen

  3. Biz çok şanslıydık onlarla müziği sevdik onlarla büyüdük ve tabi müzik zevkimizde öyle geliştiki ;Şimdi her müziği dinliyemiyoruz

    Ben syd barrett hayranıyımdır. ve onun yaşadıklarına çok üzülmüştüm arkadaşlarının ona gösterdiikleri sevgi ise beni çok duygulandırmıştır.

    Beğen

  4. Mahir Ulaş

    Merhaba, site için ve şarkı sözlerinin türkçe çevirileri için teşekkürler. Bugün okurken farkettim. Çok bi önemi yok ama; Amused to Death’in en sonunda yıl 1984 diye çevirilmiş, aslında 1994 diyor. Dostlukla..!

    http://www.pinkfloydturk.net/amused-to-death-turkce-sozleri/

    Beğen

  5. Mahir Ulaş

    İddiadan vazgeçtim. Albüm 1992 idi sanırım. 1994 olamaz 🙂

    Beğen

    • İlginize teşekkürler, orada geçen laf zaten “”Ah, when I was eighty-seven, that would be a year, ninete…eighty four, nineteen eighty-four.” 🙂

      Beğen

  6. merhaba ben ödevim dolayısıyla radyo metni hazırlıyorum .(aslında ödevde bahane oldu benim için ) Konusuda Pink Floyd ile ilgili çeşitli ilginç anılar , yanlış bilinenler daha doğrusu bilinmeyenler . Ödevde çeşitli sıkıntılar yaşıyorum .Pink Floyd efsanesinin en önemli özelliklerinden birisi herkesin bildiği gibi görsel şovlar , temalar , ama bunu radyo programında anlatmanın zorluklarını yaşıyorum.Evet sitenizden ve diğer bir çok hikaye buldum ama benim için daha önce bir Pink Floyd konserine gitme şansını yakalamış , canlı olarak tanıklık etmiş birisinin yaşadığı duygular , konser anıları duymak sanırım daha iyi olur 🙂
    Not: İstanbul konserine gidemedim .param yoktu 😦

    Beğen

  7. Süleyman Onur Şahin

    Merhaba,

    Sitenizi keşfettikten sonra ne kadar büyük bir emek verdiğinizi görebilmekteyim. Ben de size bir konuda destek olmak isterim,
    elimde HQ kalitesinde (büyük bir güvenle var olan en iyi kalite diyebilirim) Pink Floyd – The Final Cut (1983 – Short Movie) sürümü mevcut. Toplam 19 dakika 03 saniye.
    Sizin farkında olmadan yaptığınız destekle bu kısa filmin altyazısını kendim oluşturmuş bulunmakta ve
    http://divxplanet.com/sub/s/21460/Pink-Floyd-The-Final-Cut.html
    adlı sitede yayınlamış bulunmaktayım.

    Elimde hem film, hem de altyazısı mevcut. Altyazıyı herkes faydalansın diye ekledim ama film herkeste yok. dailymotion.com/ sitesinde aslında bu film var ama benimdekine nazaran kötü bir kalitede.

    Eğer temin etmek isterseniz sizlerle paylaşabilirim.

    Beğen

    • Yaşar Asal

      Övgüleriniz için teşekkür ederim ama ben zaten (hatta oldukça tesadüfle) altyazıyı Divxplanet’i hemen her gün takip ettiğimden siz yükledikten bir kaç saat sonra anasayfada fark ettim ve Facebook’daki grubumuzda ve Twitter hesabımızdan paylaşmıştım.
      Video ise defalarca izlediğim için (neredeyse 80 sonlarından bu yana) ve elimde de bulunduğu için çok peşinde olduğum birşey değil. Yine de emeklerin için teşekkür ederim.
      Bundan sonra yapmayı düşündüğün birşey varsa birlikte koordineli çalışabiliriz. İyi çalışmalar.

      Beğen

  8. 😉 :))

    Beğen

  9. Pink Floyd belgesellerine ilişkin Türkçe altyazı krizi yaşıyorum. şu belgesellere altyazı hazırlayacak bir arkadaş yok mu ? teşekkürler.

    The Making of The Dark Side of the Moon
    The Story of Wish You Were Here (2012)
    The Pink Floyd story – Which One is Pink?

    Beğen

  10. hans gilmour

    herkese merhaba !

    ekibinizde hampton a giden oldu mu? astoria’yı daha önce dünya gözüyle gören oldu mu? hauseboatlar ile ilgili çok az bilgi sahibiyim. thames nehrinin neresine yanaşıyor bu ev! bir süre sonra muhtemelen londra’ya gitmiş olacağım. o yoğunlukta görmeden gelmek istemiyorum. yardımcı olur musunuz?

    Beğen

    • Hampton’a giden arkadaşımız oldu ve hatta sandal kiralayıp etrafında bile dolaşıp fotoğraflar çektirmişti. Kapıda zile basıp konuşuluyor, ancak fazla sıcak davrandıkları söylenemez. Yerini google map’s de yazarak bile görebilirsiniz. Astoria houseboat.

      Beğen

  11. hans gilmour

    google mapsten bulamadım ama

    Beğen

  12. the pink floyd and syd barrett story türkçe altyazı belgesli lütfen artık!!!!

    Beğen

  13. ne zamandir PINK FLOYD Sevenlerle paylasim yapmak istiyordum. Yasim altmis üc 70 li yillardan beri PINK FLOYD dinliyorum. Sizlere basarilar dilerim..

    Beğen

  14. Herkese selam,
    Yanlış hatırlamıyorsam PF’un farkı müzisyenlerin söylediği değişik tarz ve yorumlanmış bir albümü vardı. Arkadaşım dinletmişti fakat bulamıyorum şuan bilen varsa yardımcı olabilir mi ?

    Beğen

  15. çook teşekkür ederim dostum ne kadar teşekkür etsem az albümü buldum fakat indiremiyorum feysten ekleyebilirsen yardıma ihtiyacım var Melih Gürsoy. https://rateyourmusic.com/release/comp/various_artists_f2/the_many_faces_of_pink_floyd__a_journey_through_the_inner_world_of_pink_floyd/ bu arada albüm bu

    Beğen

  16. Gerek kalmadı torrentini buldum isteyenler ulaşabilir 😉 çook çok teşekkürler tekrar

    Beğen

  17. Birşey değil, bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.

    Beğen

  18. Merhaba,

    Bir kısa film senaryosu yazdım ve film ancak another brick in the wall şarkısının filmin son sahnesinde çalması ile anlamlı oluyor. Bu şarkıyı filmde kullanılan telif hakkı konusunda sıkıntı yaşar mıyım?

    Teşekkür ederim.

    Not: kazanana ödül olarak para değil de kamera, İngiltere seyahati gibi şeyler vadediliyor.

    Beğen

    • Normal olarak zaten izin ve telif gerekir ama işin içinde ödül vs de varsa izin almanız zorlaşabilir. Yine de pek bilgi sahibi değilim.

      Beğen

  19. Bulent Eren

    boyle bir sitenin varligindan haberdar oldugumdan dolayi mutluyum.

    Liked by 1 kişi

  20. Ben cevap yazmıyorum, nereden ulaşabileceğimi bilmediğimden size soruyorum. The Wall ve The Dark Side of The Moon albümünlerindeki efektlerle ilgili (konuşmalar, ağlamalar, çığlıklar, geri vokaller, helikopter, uçak, patlama gibi araç sesleri vs.) nerelerden ve nasıl bilgi alıp öğrenebilirim?

    Beğen

    • Seslerin nasıl temin edildiğini soruyorsanız onlar ya Abbey Road stüdyolarının ses kütüphanelerinden ya da albüm için yapılan özel kayıtlardan elde edilmiş. O sesleri nereden bulurum diyorsanız bilmiyorum ama yine ses kütüphanelerinde vardır.

      Beğen

Yorum bırakın