Live 8 Öncesi Ve Sonrası Haberleri

12 Haziran 2005

MUCİZEEE!!!!
PINK FLOYD ROGER WATERS DE DAHİL BİR ARAYA GELİYOR…..

The Times gazetesine göre çalacakları 4 parçanın üçü The Dark Side of The Moon albümünden olacak ve parçanın üzerinde prova yapılmaya başlandı..
The Times
Bugün açıklandığı üzere, Pink Floyd 2 Temmuz 2005 Londra Hydepark da verilecek olan Live 8 konserlerine dahil oldu. Üstelik bu kez grubun kurucularindan ve 80li yıllara kadar öncüsü ve en önemli elemanı olan Roger Waters da gruba dahil oluyor.
Waters yaptığı açıklamada, “Bob (Geldof) tarafından üçüncü dünya ülkelerinin borç ve fakirliğine karşı halkı bilinçlendirme çabalarına katkıda bulunmak için çağırılmak çok güzel. Grubu bir araya toplama fırsatının da verilmiş olması, bir kaç parça için bile olsa büyük bir katkı olacak” dedi.
Pink Floyd`un resmi web sitesinden yapılan açıklamada ise David Gilmour`un konuya ilişkin şu görüşleri yazıyor. “Pek çok insan gibi ben de, G8 ülkeleri liderlerinin 3. dünyaya en büyük yardımı yapmaları ve yoksulluğu azaltacak büyük taahütleri yerine getirmeleri için yapabileceğim herşeyi yapmak isterim. Amerika’nın açlık çeken ülkelere gayri safi milli hasılasından bu kadar düşük pay vermesi şaşılacak şey. roger ve grup arasındaki geçmişte olan bütün tartışmalar böyle bir konu için çok önemsiz ve bu konser için grubu tekrar toplamak dikkati çekecekse o zaman bunu yapmaya değer. ”
Grubun davulcusu Nick Mason, bugün yaptığı açıklamada birleşmenin “süpriz” olduğunu niteleyerek, sürecini şöyle tanımladı; “Bu tamamen Bob`un (Geldof) çabaları sonucu oluştu. Hepimize David`den başlayarak belirlediği sırayla teker teker telefon etti. Sanırım yaklaşımımıza çok şaşırdı” dedi. Kaynak ITV
Grubun menejerinin yaptığı açıklamaya göre, David Gilmour cuma günü (10 Haziran 2005) bu konuda kararını verdi. Peki konuda Waters ne düşünüyordu? Henüz bu konular tam olarak açığa çıkmamış olmakla beraber, organizasyonun mimarınin Bob Geldof olduğu, önce David Gilmour ile görüşüp ardından Roger Waters`i aradığı ve daha sonra da Roger`in yillar yillar sonra David`i arayarak kararı verdikleri açıklandı.

Grubun birlikte son zamanlarına ait resimlerinden biri…Yil 1981
Bu organizasyon Gilmour`un da dediği gibi, sanayileşmiş ülkeler olarak adlandırılan G8ler üzerinde bir baskı oluşturarak fakir Afrika ülkelerinin borçlarını hafifletmeyi ve yardım bütçelerini artırmayı amaçlıyor. Dünyanın 5 ayri yerinde verilecek konserleri, 1985 yılında olduğu gibi gene Bob Geldof ve Midge Ure tarafından organize ediyor. Konser biletleri 12 Haziran akşamına kadar sms hattına gönderilecek yanıtlardan bilgisayarlarin seçtiği 75.000 kişiye bedava dağıtılacak. Konserler BBC aracılığıyla canlı olarak tüm dünyaya tvler, radyolar ve internet vasıtasıyla yayinlanacak. Türkiyede bu yayınların NTV tarafından canlı olarak yayınlanacağı haberini aldık. PinkFloydTurk.Net olarak biz de Türkiyedeki ufak bir organizasyonla sevenlerini toplu halde bir araya getirip birlikte tvde seyretmeyi amaçlıyoruz.

İşte Resmi Olmayan Hyde Park Live Konser Programı

  • Paul McCartney and U2: Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band
  • U2: One
  • Coldplay: In My Place, Fix You
  • Coldplay and Richard Ashcroft: Bitter Sweet Symphony
  • Elton John Saturday Night’s Alright for Fighting, The Bitch is Back
  • Sir Elton John and Pete Doherty: Children of the Revolution
  • Dido: Life for Rent, White Flag, Thank You
  • Stereophonics: Parçalar açıklanmadı
  • REM: The One I Love, Losing My Religion, Imitation of Life, Everybody Hurts
  • Ms Dynamite: Dy-na-mi-tee, Judgement Day, Redemption Song
  • Keane: Everybody’s Changing, Somewhere Only We Know
  • Travis: Sing, Turn, Why Does It Always Rain On Me?
  • Annie Lennox: Walking on Broken Glass, Sisters are Doin’ It for Themselves, Sweet Dreams
  • UB40: Food for Thought, Red Red Wine
  • Snoop Dogg: Parçalar açıklanmadı
  • Razorlight: Somewhere Else, Golden Touch, Vice
  • Madonna: Like a Prayer, Music, Ray of Light
  • Snow Patrol: Chocolate, Run
  • Joss Stone: I Had a Dream, Super Duper Love
  • Scissor Sisters: Laura, Take Your Mama
  • Velvet Revolver: Parçalar açıklanmadı
  • The Killers: Parçalar açıklanmadı
  • Sting: Every Breath You Take, Message in a Bottle, Desert Rose
  • Mariah Carey: Make It Happen, Vision of Love
  • Robbie Williams: Let Me Entertain You, Rock DJ, Feel, We Will Rock You
  • The Who: Won’t Get Fooled Again, Baba O’Riley
  • Pink Floyd: Money, Comfortably Numb, Wish You Were Here
  • Paul McCartney: The Long and Winding Road
  • Final: Paul McCartney, George Michael ve Mick Jagger ile.

Brain Damage`den aldığım haberlere göre, grup kendi konserlerinde masraflarını kendilerinin karşıladığı havai fişek gösterisi hazırlatmış. Hafta içinde Londranın kuzeyinde yapılan provaların gayet iyi gittiği söyleniyor. Resmi olarak açıklanmadı ancak NBC televizyonunun haberine göre Pink Floyd`un sahne alışının Türkiye saatiyle 22:00 civarında olacağı tahmin ediliyor. Ancak bu değişebilir.

Nick Mason`dan son alınan haberlere göre grup henüz prova yapmış değil Ancak bu hafta içinde provalar başlamış olacak. İngilterede yayınlanan Radio Times dergisinin Live 8 için ayırdığı 9 sayfadan birinde Nick Mason ile geçen hafta yapılan bir söyleşi yer alıyor. Bob Geldof`un yankı uyandıracak bir girişim yapmak için Pink Floyd veya Spice Girls grubunu bir araya getirmeye çalıştığını, kurrada Pink Floyd`un kazandığını veya kaybettiğini bilmediğini söyledi. Bob ilk önce David Gilmour a konuyu açmış. Gilmour pek istekli davranmamış başlarda. Bunun kendine ait iyi bir gerekçesi olduğunu söylüyor. Çünkü Gilmour solo albümünün çalışmalarını sürdürdüğü için pek istekli gözükmemiş. “Bob sonra beni aradı ve David`in yapmak istemediğini söyledi” diye devam eden Nick, “Tahmin ettiğim gibi, işte bildiğimiz David” diye düşünmüş. “Atı suya götürürsünüz ama suyu içirtemezsiniz. David`in durumunda onu suyun yanına bile götüremezsiniz. Fakat Bob, Roger ile konuşup onayını alınca, David ve hepimiz eğer çalmazsak yazık olacak diye düşündük. Ancak o anda biz grup olarak bile mevcut değildik.Fakat daha sonra Roger, David`i aradı ve bu herşeyi başlattı. On yıldır aramızda fazla bir diyalog yoktu. Bu yüzden bizim için yavaş bir prosedür oldu” dedi. “Üçüncü dünya savaşını sonsuza dek sürdüremezsiniz. Eğer Live 8 için bir araya gelmeyecek olsaydık, başka bir yardım amacıyla bir araya gelirdik. Köprüleri inşaa etmek için iyi sebeplerin olması onları yıkmaktan daha iyidir” diyor.

Bütün dünyada 5.5 milyar kişinin canlı olarak izleyeceği Live 8, dünyada bugüne kadar yapılmış en geniş yayın kapsamlı olarak kabul ediliyor. 140 ülke televizyonlarıından yayınlanacak ve dünyanın 8 büyük kentinde gerçekleştirilecek. 55 bin yeni biletin ilave edildiği konser, Hyde Park`ın tarihindeki en büyük konser olacak. Ancak bu yeni ilave biletler konseri sadece büyük ekran video wall dan izleyebilecekler.

  • Londradaki konsere ise 1.5 saat ilave edildi.

EMI, diğer bir çok iştahlı firmayı atlatarak konserin DVD haklarını ele geçirdi. Kasım ayı civarında piyasada olması beklenen kayıtlarının, yaklaşık 1 milyon adet satan Live Aid konser DVDlerinden çok daha fazla satarak, satış rekoru kırması bekleniyor. Muhtemelen 2 disk olarak piyasaya sürülecek ancak bu konuda detaylar henüz belirginleşmiş değil.

Bir diğer konu da konserlerin programıyla ilgili; henüz açıklanmayan programın hafta sonuna doğru veya konser günü belli olması bekleniyor. Pink Floyd`un sahne alacağı saati imkan elverdiğinde siteden duyurmaya çalışacağım.

103.8 den yayın yapan Dinamo FM radyosu Türkiyede konserleri 11 saat boyunca canlı yayınlayacağını duyurdu.

Jon Carin (klavye) ve Tim Renwick (gitar)`in Live 8 de gruba eşlik edeceği belirlendi.

  • Nick Mason İle Pink Floyd Reunion Söyleşisi

Nick Mason İngiliz medyasına Londra da 2 Temmuz da gerçekleşecek Live Pink Floyd birleşmesi hakkında bir kaç söyleşi verdi. İlki grupların neden ve nasıl bir araya geldiğini inceleyen BBC Radyo 4de yayınlanan sabah bir programında yer aldı. (Nick Mason`u buradan real audio ile dinleyebilirsiniz) Programda ayrılığın temel sebebini Roger`in bakış açısıyla, o olmadan grubun devam etmesi yada varlığını tamamen bitirmesi olarak açıkladı.
Daha uzun bir başka söyleşi ise İngiliz ITN Haberlerinde yer aldı. Programda söyleşiyi yapan James Mates ile Nick Mason arasındaki diyalog şöyle gelişti;
Arka planda Money, Another Brick In The Wall videoları ve Live At Pompeii filmleri gösterilirken Mates anlatır;
Bugüne değin kendilerini bir araya getirmeye çabalarının hepsine direnç gösterdiler taa ki Bob Geldof onları telefonla arayana kadar… Mason: Bob heyecan uyandıracak bir yenilik oluşturmak istiyordu. Bu kadro ve bu grup iyi bir fikirdi dolayısıyla herşey Bob Geldof`un sayesinde oldu. Mates: Hepinize telefon mu etti?
Mason: Evet, David`den başladı ve kendi istediği şekilde devam etti. Sanırım bizim olduğumuz kadar o da şaşırdı bu işe.Richard Curtis bana dedi ki, ‘Bak eğer Pink Floyd ne çalınacağına karar verebilirse, eminim G8 zirvesi de Afrika için ne yapılabileceğine karar verir. Mates: Grup dört klasik parçasını çalmada anlaştı. Ama hangileri olduğu konusunu bekleyip göreceğiz… Mason: Umarım ki nispeten yavaş parçalar olur, çünkü benim geçkin sahne yapım düşünülürse, çok fazla hızlı birşey istemiyorum. Mates: O güne yönelik umutlarınız neler? Mason: Orjinal Live Aid gibi olacağını düşünüyorum. Tarihi herkezin hatırlamak isteyebileceği çok önemli ve büyük bir olay olarak gerçekleşecek. Tüm söyleşiyi buradan bilgisayarınıza video olarak indirebilirsiniz.

Konser Sonrası Yorumlar

  • Live 8 DVDsi Piyasaya Çıktı!

2 Temmuzda bütün dünyayı stadlara ve meydanlara toplayan Live 8 konserinin DVDsi sonunda geçtiğimiz kasım ayında piyasaya sürüldü. Pink Floyd`un da 5 parçayla yer aldığı konseri yeniden izlemek isteyenler için siteden de sattığım yeni versiyonunu kesinlikle tavsiye ederim. Ne farklar mı var? Bir kere Rick Wright daha çok gözüküyor. Ses miksi Dolby Digital 5.1 surround olarak yapılmış ve canlı yayında duyulan patlama sesleri ve bazı bozuk sesler yok. Buna örnek olarak Wish You Were Here`i gösterebiliriz. Waters parcaya çok kötü söyleyerek girmişti. Şimdi o bölümde kamera Waters`i göstermiyor. Muhtemelen aynı bölümü Waters`a yeniden söylettiler. Müzikteki kalite artınca seyircilerdeki coşku da daha iyi yansımış. Money`in girişindeki para efektlerinin tüm salona yayılması da ayrı bir zevk.
Benim siteden de satışta olan bu DVD tüm Floyd severlerinin koleksiyonunda bulunmalı. Bakın başka bir dvd için bunu söylemem.
Ve tabi DVDnin süprizi de 4. diskte. 24 yıl sonra sahnede bir araya gelişleri ve prova görüntülerinin yer aldığı disk tam bir tarihi belge niteliğinde.

  • Gilmour; 150 Milyon Dolara Hayır!

İngiliz Sun gazetesinin haberine göre kendilerine Amerikada turne düzenlemeleri için adeta yalvaran organizatölere kesin bir dille yanıt vererek; “Bu çılgınlık! Asla yapmayacağız, Birleşmemiz sadece Live 8 için tek seferlikti” dediğini haber verdi.

  • Pink Floyd Hello Dergisinde

Normal bir Pink Floyd dinleyicisinin pek okumayacağı dedikodu dergisi olan İngiliz Hello magazininin 14 Temmuz sayısında Roger Waters arkadaşlarının sarmaş dolaş resmini yayınlamış bulunuyor. Bu dergi ülkemize de geldiği için eğer rastlayan ve makinasına taratan okurlarımız varsa(şayet ben alamazsam) gönderirlerse sevinip buradan yüksek çözünürlükle yayınlama şansımız olur.

  • Pink Floyd`un Albüm Satışları %3600 Arttı!

BBC`nin verdiği habere göre tarihi konserin etkisiyle artan ilgi nedeniyle grubun albüm satışlarında çok büyük bir artış olduğu belirtiliyor. Bu konuda açıklama yapan David Gilmour, albüm sonrası satışları artan Live 8 sanatçılarının bu karları bağışlamaları gerektiğini söyledi. Konserden kar etmek istemediğin ve gelirinin tamamen hayat kurtarmaya aktarılması gerektiğini ilave etti. Plak şirketlerini ve sanatçılarını bağış yapmaya çağıran Gilmour, açıklamasında konserin ana amacının duyarlılığı ve G8 liderleri üzerindeki baskıyı arttırmak olduğu için bu konserden kar edilmemesi gerektiğini söyledi. “Eğer diğer sanatçılar da bu şekilde katkıda bulunurlarsa belki plak şirketleri de benzer bir tavır almaya ikna edilebilir ve bu da ek bir katkı olmuş olur” dedi. İngilterenin en büyük müzik marketlerinden biri olan HMV`nin yaptığı araştırmaya göre Pink Floyd`un Echoes The Very Best of Pink Floyd albümünün satışları %1343 artış göstermiş. Benzer şekilde internet dağıtım firması Amazon da yaptığı açıklamada Pink Floyd`un ünlü “The Wall” albümünün çok büyük bir satış artışı göstererek %3600 oranında arttığını açıkladı. The Who ve Annie Lennox da albüm satışları artan sanatçılar arasında gösteriliyor. Bu arada sahneden yapılan küfürlü anonslar nedeniyle BBC`ye 400 şikayet telefonu gelmiş.
BitTorrent arama sitesine göre, internetten en çok çekilen ve aranan dosyalar Pink Floyd`un Live 8 konserlerinin görüntü ve müzik kayıtları olduğu açıklandı.

  • Live 8 Satış Artışları (Amazon)

Pink Floyd – The Wall – 3600% Pink Floyd – Wish You Were Here – 2000% Pink Floyd – Dark Side of the Moon – 1400% The Who – The Ultimate Collection – 1400% Pink Floyd – Animals – 1000% Velvet Revolver – Contraband – 1000% Robbie Williams – Greatest Hits – 800% Pink Floyd – Echoes: The Best of Pink Floyd – 600% Razorlight – Up All Night – 600% The Killers – Hot Fuss – 200%
——————————————————————————–

  • Live 8 Satış Artışları (HMV)

Pink Floyd – Echoes %1343 The Who – Then And Now %863 Annie Lennox Greatest Hits – %500 Dido – Life For Rent – 412% Razorlight – Up All Night – 335% Robbie Williams – Greatest Hits – 320% Joss Stone – Mind, Body and Soul – 309% Sting – The Very Best of Sting & The Police – 300% Travis – Singles – 268% Madonna – Immaculate Collection – 200%

BBCnin sayfasından ve konserden diğer resimler
Gilmour
Pink Floyd Live 8
Waters Masona bakarken
Gilmour, Karısı ve Waters

David Gilmour ile BBC radyosunda Brat Pitt sahneye çıktığı sırada yapılan söyleşide kendisinin gayet iyi ve hazırlıklı olduğunu hatta Rick ile beraber gayet formda olduklarını söylüyor. Nick ise çok ham olduğunu itiraf ediyor. Hangi parçaların çalınacağı sorusuna ise Afrikadakilere eğitime ihtiyacımız yok denemeyeceğini söyleyip çalacakları parçaları sıralıyor.
BBC`nin sitesinin başka bir yerinde yer alan açıklamasında Roger Waters ise şunları söylüyor; “Bu konser, bize barışma şansı vererek hırslar üzerinde küçük bir zafer sağlıyor. Yoksa hayat zaten çok kısa”
David Gimour ve Roger Waters Yıllar Sonra 30 Haziran da Bir Kokteyl de…
Bob Geldof Daily Mirror gazetesine şöyle demiş; Floydda daima hayatınızı sorgulatan bir yan vardır, onları birlikte görmek gecenin en güzel anlarından biriydi. Yine aynı gazetenin haberine göre, Nick Mason, yeniden bir araya gelmelerinin son derece medeni bir ortamda olduğunu söyledi. Provaların eski günlerdeki esprilerin yeniden hatırlanarak eğlenceli geçtiğini ekliyor.

ContactMusic web sitesi grubun yeniden kurulmayı reddettiğini söylüyor ve Mason`ın “Neden bir araya geldik? Hafta sonunu geçirmenin çok iyi bir yolu.” Fakat Gilmour`un bunun hayatta bir kez olacak bir olay olup olmadığını soranlara yanıtı, “Evet”.
Ynetnews.com sayfasının verdiği habere göre Pink Floyd İsrail-Filistin barış sürecine katkıda bulunmak için bir araya gelmekten çekinmeyeceğini duyurdu. “Eğer öyle bir konser ornanize edilirse, yarın sabah orada olurum” diyor Mason. Ona İsrailde yüzbinlerce Pink Floyd fan`ı olduğu söylenince, grubun İsrail, Güney Amerika (ve tabi Türkiye)ye gitmediği için üzgün olduğunu söyledi.
Herhangi bir tek konser dışında biraya gelme planları olup olmadığını soran gazeteciye böyle bir planın olmadığını belirttikten sonra “Diğer taraftan bu soruyu bana 20 yıl önce sormuş olsaydınız hemen hayır derdim ama bugün bunu demiyorum” diyor.
Geçen yaz Roger Waters, Filistin taraftarlarının arasına katılarak İsrail ile Filistin arasındaki duvarın kaldırılmasına yönelik gösterilere destek vermişti. Konuyla bağlantı tabi ki Floyd`un büyük albümü “The Wall” idi.

Ve evet yıllar sonra beklenen buluşma, 24 yıldır tüm hayranlarının adeta dillerinde tüy bıraktırmayacasına ısrarla istedikleri buluşma nihayet 24 yıl sonra bitti ve 2 Temmuz 2005 saatler Londra da 23:18`i gösterirken Pink Floyd tam dört elemanıyla dünyanın karşısına, Afrikadaki açlığı bitirmek için dünya liderlerine baskı yapmak amacıyla toplanan yüzbinlerce Hyde Park izleyicisinin karşısına çıktı.
Kimileri için tarihi, kimleri için gecikmiş, kimileri için maksatlı gözükse de, bu olay belki de insanlara bir gün söylediklerinin aksini yapmak gerekebileceğini de gösteren bir tablo idi. 24 yıl boyunca birbirleri aleyhinde konuşmaya neredeyse adeta bayılan Waters ve Gilmour, üzerlerinde oluşan manevi baskılara kayıtsız kalamadılar. (Maddi baskıları zaten aşmışlardı).
Gitarda Pink Floyd turnelerinde yer alan Tim Renwick, Money parçasında yıllar önce de yer almış olan Dick Parry ve Comfortably Numb parçasında da bayan bir geri vokalistle oluşturdukları ekip, The Dark Side Of The Moon albümünün açılışında yer alan Speak To Me ve Breath ile konsere başladı. Albümde Time adlı parçadan sonra yer alan Breath (Reprise) ile uzun ve ilk kez seslendirdikleri bir versiyon yaptılar. Dolayısıyla, bu açıdan bu konser öncekilerden bir farklılık içermiş oldu.

Bizim çocukları yani Pink Floyd`u tekrar izlemek büyük zevkti. Daha fazla anarşist olmalılardı. G8cileri konserle falan yola getiremezsiniz!
Erkin Koray

Konser sırasındaki teknik aksaklıklar bir takım patlama seslerinin de duyulmasına sebep oldu. Ancak kanımca parçanın yeni eklenen kısmına girmeden önceki tekrarı Gilmour erken yaptığı için, sanki daha devam edecekmiş gibi çalan gitarlar birden susmak zorunda kaldı. Daha sonra Wish You Were Here albümün isim parçası başladığında Waters onca yıl sonra üç arkadaşıyla birlikte onca yıl sonra çalmasının çok duygusal bir an olduğunu söyledi ve o an orada bulunmayan herkeze özellikle tabii ki unutamadığı arkadaşı Syd`e ithaf ettiğini söyledi. Pek çoğumuz için anlaşılmayan konuşma şöyleydi. “It’s actually quite emotional, standing up here with these three guys after all these years. Standing to be counted with the rest of you. Anyway, we’re doing this for everyone who’s not here, particularly, of course for Syd.” Waters`ın bu parçada söylediği bölümde ise zorlandığı görülse de, parçayı layıkıyla çaldılar.
Diğer parça sonradan belli olan Money idi ve gitarda Gilmour`un adeta elmas gibi parlayanın kendisi olduğunu gösterdiği bir performan oldu. Comfortably Numb ise sadece Pink Floyd için değil, hemen her büyük gösterinin final parçası olabileceğini ispatlarcasına çalındı. Gilmour gene çok başarılı solosuyla parladı.
BBC`nin müzik yorumcusu Ian Youngs, grubun performansını şöyle yorumluyor; “Pink Floyd: Eğer tarihi bir müzikal an varsa, bu o. David Gilmour ve Roger Waters, sanki hiç ayrılmamışlar gibiydi. Şarkılarının muhteşemliği ile kalabalığı mest ettiler. 10/10”

  • Live 8 DVDsinde Süpriz

Aralarında Pink Floyd`un da yer aldığı Live 8 organizasyonuna Londra ve Philedelphia dan katılan sanatçıların kayıtları içeren 4 DVD, Kasım ayının 7sinde piyasaya sürülüyor. Pink Floyd`un 3. diskte yer alacağıkutunun 4. diskide ise bizler için süpriz olarak, grubun konser öncesi hazırlıkları ve provaların yer aldığı ekstra bir bölüm yer alıyor. Bu DVDlere ilaveten 4 ayrı tekli DVDlerde Toronto, Berlin, Roma ve Paris de verilen konserler de özellikle o ülkeler başta olmak üzere yayınlanacak. Konser gelirleri gibi, bu DVDlerin de gelirleri Afrikaya yardım fonlarına aktarılacak.

  • Pink Floyd Live 8 Hatırası

Çüzdanları dolu olanlar ve onu hem bir Pink Floyd anısı ve iyi bir amaç için yardımda kullanmak isteyenlere bir fırsat ! Live 8 konserinde sadece Roger Waters ve David Gilmour tarafından kullanılan Neuman KMS 105 mikrofonlar toplanmakta olan yardım fonuna katkı olması amacıyla 11 Eylül de ebay de açık arttırma ile satılacak. Başlangıç fiyatı £500. Bilgi almak için tıklayın.

  • Pink Floyd Live 8 DVD

Eğer konserin DVD kalitesinde kopyasını edinmek istiyorsanız bana yazın. Orjinal DVDnin çıkışını beklemeye gerek kalmadan tek başına Pink Floyd bir DVDde arşivinizde olsun.

Laurel Waters& Hardy Gilmour

  • Gilmour`un Live 8 Ekipmanları

Geçen ay düzenlenen Live 8 konserlerinde açıklandığı üzere David Gilmour, HiWatt firmasının onun için özel üretilen DG-103 amplisini kullanmıştı. Fakat Gilmour`un gitar soundunun en önemli öğelerinden, sağ kolu Phil Taylor, David`in bu ampliyi hiçbir zaman kullanmadığını söyledi.
Phil Taylor`un söylediğine göre David, Taylor`un ona 1974 yılında getirdiği, aynı firmanın bir çift orjinal Dave Reeves kafası kullanmış. Bunlar o yıldan sonra hem Pink Floyd hem de solo projelerinde kullandığı set up olmuş. (Tabi hem stüdyo ve konserlerde ayrı amplilerle güçlendirilmiş / 4 x 12ler).
Live 8 için bir WEM 4 x 12 kabini ve Fane Crescendo hoperlörleri diğer kabini ise Marshall 4 x 12 ile Celestions hoperlörüne bağlı olarak kullanıldı.

Okan hakkında

PinkFloydTurk.Net admini, Floyd fanı, müziksever, eski ses mühendisi, amatör astrofotoğrafçı.

20 Ağustos 2005 tarihinde Pink Floyd Klasörü, Tarihçe içinde yayınlandı ve , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin. 1 Yorum.

Yorum bırakın